Bloggen 2011


Hemsidornaufkamraterna.fi hade under året 2011 besök av 5 468 unika besökare som laddade ner totalt 20 627 sidor till sina datorer. Förutom dessa följer ca 60 medlemmar med verksamheten genom Facebook. Sedan sidorna öppnades sommaren 2009 har hemsidorna gästats av över 10 000 besökare som har läst cirka 46 000 sidor. Tack till alla som besökt hemsidorna och Uf Kamraternas facebook-sidor. (31.12.2011)

Salpar förskola och gruppis höll julbasar på Träskberga den 11 december 2011, och därmed var förutsättningarna för UFK:s teaterklubb att samtidigt uruppföra nyimproviserade julskådespel de absolut bästa. En stor publik med barn, syskon och föräldrar följde med de två improviserade julskådespelen och alla skådespelare fick rungande applåder. Teatergruppen träffas nästa gång 8.1.2012. (12.12.2011)

22.11.2011 fick medlemmarna i höstens teatergrupp visa upp sig i en helsidesartikel i BBL. BBL:s reporter hade dagarna innan spenderat flere timmar med att följa med verksamheten, och intervjuat deltagare och dragaren Petra Norrgård. (22.11.2011)

Söndagen 13.11 var det tänkt att ordna med farsdagslunch på Träskberga, men tyvärr blev tillställningen inhiberad då minimiantalet bokningar inte kunde uppnås, troligen på grund av att medlemskåren fortfarande var mätt efter jubileumsfestligheterna!

Efter att det grova arbetet med vatten och avlopp på Träskbergas gård blivit färdigt fanns det behov av att ställa i ordning med gårdstalko för att förbereda för vintern. Söndagen 6.11 kallade då viceordf Tina alla byns flitiga damer till krattningstalko med kaffe och dopp, och någon vecka senare (19.11) ordande idrotts- och motionsansvarige Sam Fransman med intresserade ett spånbanetalko. (20.11.2012)

Sparbanksstiftelsen i Sibbo anordnade 14.11 en utdelningstillställning för höstens bidragsmottagare och Uf Kamraterna var på plats för att ta emot ett bidrag på 1000 euro för ny scenbelysning som gagnar Träskberga och ungdomsteaterverksamheten. Stiftelsens ändamål är att främja sparandet och stöda hembygden samt vårda sparbanksrörelsens traditioner på orten. Uf Kamraternas användningsändamål nämndes i BBL:s artikel från tillställningen. (15.11.2011)

Landsbygdens utvecklingsförening SILMU rf arrangerade 25.10 ett presstillfälle på Träskberga. Tillställningen började med SILMUs presentation och sedan presenterade tre Leader-finansierade projekt sina projekt, varefter UFK:s sekreterare och dåvarande projektledaren för bygget, Ian Nordman presenterade Träskbergas utvidgningsprojekt för journalisterna och de övriga deltagarna. Presstillställningen resulterade i två artiklar, en i BBL och en i Sipoo Sanomat, där Träskbergaprojektet och SILMU:S finansieringsmodell presenterades ingående. (28.10.2011)

 

Specialtema 2011 !


Året 2011 var ett 60-års jubileumsår för Uf Kamraterna, och det firades med besked under veckoslutet 22-23 oktober då det ordnades på Träskberga en högtidlig jubileumsfest på kvällen samt öppet hus och kaffebjudning med ungdomsuppträdanden följande dag. Föreningen vill rikta ett tack till alla som deltog i 60-års jubileumsfestligheterna och bidrog till den varma stämningen! (23.10.2011)

>> Mera detaljerad text samt bilder från både lördagen och söndagen finns här!

 

Gymmet, som är inrymt i Träskbergas vindsflygel, har haft flera regelbundna användare under en längre tid vilket visat att styrkemotion blivit allt populärare i byn. Underhållet av utrustningen har också skötts exemplariskt av användarna. Ifall du har intresse för att använda gymmet eller utveckla verksamheten ta kontakt med styrelsen så kan föreningen söka medel för att skapa bättre förutsättningar och möjligheter. (1.11.2011)
>> Se några bilder !

Hjärtlunken ordnades igen söndagen 9.10 som en del av Sibbo Kommuns motionsmånad. I år var det hela 42 motionärer som deltog i jippot, där man svarar på kluriga frågor medan man går eller löper en drygt 5 km lång sträcka. Sammen samlade sedan ihop alla ifyllda kuponger som skickades till kommunen för lotteri vid ett senare tillfälle. (10.10.2011)
>> Läs mera om Hjärtlunken

Den populära Zumban fortsatte på måndagar under höstterminen i samma form som under våren. Tack till Sheila som ordnade med fortsättning till hela byns glädje. (19.9.2011)
>> Välkommen med och jumppa i takt med latinska rytmer

UFK:s friidrottsmästerskap genomfördes den 15 september med 18 deltagare i nio klasser, och en prisutdelningsfest ordnades senare i oktober, 13.10, då alla deltagare i UFK friidrotten fick belöningar med pokal eller medalj och saft och bulle. Tack till Sammen som i år igen ordnade alla träningar och mästerskapet, samt avslutningsfesten. (13.10.2011)
>> Ta en titt på resultaten och kom med i augusti-september igen!

Med hjälp av bidrag från FSU:s Teater på Luffen-program och Sibbo Kommuns kulturprojektunderstöd kunde UFK sätta upp en helt ny ungdomsverksamhet i form av teater- och improvisationsworkshops med början 11 september och med fortsättning varannan vecka hela hösten. Workshopparna, som leds av dramainstruktör Petra Norrgård, räcker i 3 timmar per gång - men barnen skulle säkert fortsätta i tre timmar till om de skulle få! I verksamheten har deltagit ca 20 flickor och pojkar. Efter första gångerna tyckte alla att det var jätteroligt och var överens om att de vill fortsätta. Tina och Johanna var de aktiva som redan i februari började förbereda verksamheten. (12.9.2011)
>> Följ med programmet för teaterworkhopparna på teatersidorna!
September är månaden då föreningsverksamheten startar på allvar inför hösten, och redan den första dagen hade UFK en verklig supertorsdagvolleybollträningarna och Pilates inledde sin verksamhet emedan friidrottarna samlades för tredje gången.

De som kom med och prövade på Pilates — både nya och redan bekanta med metoden — verkade alla mycket nöjda. Vägglamporna gav rogivande och stämningsfullt ljus medan deltagarna arbetade djupt med kroppens hållning under Airas och Aris ledning, men utan att hoppa och skutta så svetten lackar. Till Pilates kan både män och kvinnor komma för att jobba med rygg, nacke, höfter m.m. Ett tack till Carola som ordnat med Pilates till Träskberga! (2.9.2011)
>> Läs mera om Pilates och kom och pröva redan nästa torsdag kl 20!

svenska.yle.fiSibbo Kommuns fritidssektion samlades till möte den sista dagen i augusti för att besluta om bidrag till byaföreningarna. Uf Kamraterna var bidragssökande och blev tilldelad ett välkommet understöd för idrottsföreningsverksamhet (volleyboll, serieskidning, friidrott m.m.) samt för ungdomsverksamhet (ungdomskvällar, barnjulfest, vinterjippo m.m.). Dessutom beviljades ett projektunderstöd för ett teaterprojekt som börjar 11.9 med en teater-workshop! Bland annat Svenska YLE/Östnyland uppmärksammade bidragen med en artikel. (2.9.2011)

Måndagen 29 augusti började projektet för kommunalt vatten och avlopp till Träskberga med att borra upp en trumma för de kommande rören under Nothusvägen. Vatten- och avloppsprojektet går parallellt med byggprojektet, och sammanfaller väl med förnyandet av dusch- och toalettutrymmena på Träskberga. Ett stort tack till Tom W. som har lobbat tätt hos kommunen. (29.8.2011)

Torsdagen 18 augusti inleddes UFK:s friidrottsträningar 2011 med nitton ivriga unga atleter — och deras aktiva föräldrar! De första träningarna på Söderkulla sportplan började i fem tävlingsklasser med längdhopp, bollkast (kula för de yngsta), och löpning (40m, 60m eller 100m). Friidrottsträningarna ordnas fyra torsdagar i rad och avslutas med UFK:s friidrottsmästerskap 15 september, samt naturligtvis med prisutdelningsfest vid ett senare tillfälle! Föreningen tackar Sammen och alla föräldrar som hjälper till med det praktiska. (29.8.2011)
> Följ med träningstiderna och -resultaten på friidrottssidorna !

Byggtalkot kom igång igen efter sommarpausen då ett litet men fokuserat talkoteam började under ledning av Jan Lydman konstruera stommen för serviceingångens nya terasstak. Under kvällen vållade den gamla byggnaden huvudbry, då de bärande konstruktionerna skulle fästas i både gammalt och nybyggt. Lösningen var att titta under vindskivorna och ta fram de gamla väggstockarna! Samtidigt fällde ordförande slyträd längs bäcken där de kommunala vatten- och avloppsrören skall dras. (23.8.2011)
>> Läs mera om byggprojektet och anmäl dej till talkoringen !

Höstens verksamhet började med augusti månadsmöte 15.8.2011. Styrelsen och flere medlemmar möttes för att planera höstens verksamhet och dryfta föreningens ärenden. Det mest intressanta diskussionsämnet var dock 60-års jubileumsfestens förberedelser. Ifall du som medlem vill påverka föreningens beslut, kom med på månadsmötena! Tidpunkterna för månadsmötena annonseras på hemsidan. (22.8.2011)
>> Läs mera om månadsmötena !

Lördagen 13.8.2011 kryssade UFK ut på en skön sommarutfärd till Pellinge med Jakten Alexandra! Vädret var det bästa tänkbara, soligt och varmt med en liten bris, så det gick även att segla en sträcka på vägen. Med på resan kom det 60 bysbor och medlemmar: 55 vuxna och 5 barn, d.v.s. jakten var i stort fullbemannad! Westerlund spelade dragspel och passagerarna kunde stämma upp i sång med hjälp av ett allsångshäfte som Carita förberett. På Pellinge serverades mycket god rökt, gravad, och kallrökt lax, morotssoppa, flere olika strömmingssorter och -inlägg, grönsallader, köttupplägg, potatis, med mera, och till efterrätt kaffe och skärgårdspannkaka med sylt och grädde. Alla var mycket nöjda så eventuellt gör föreningen en likadan resa nästa sommar! Ett stort tack till UFK:s egen "kryssningsvärdinna" Carita som tog fram idén och genomförde den. (14.8.2011)
>> Läs mera om utfärden och se bilderna !

UFK Volley stod också 6 augusti 2011 värd för den traditionella beachvolleyturneringen på Norrkullalandet mellan Sibbo-seriens spelare. Turneringen hade 19 deltagare, och överlag lite mindre publik eftersom i år var vädret rätt omväxlande med även regn. Beachvolleyturneringen sker med officiella men smått modifierade turneringsregler. Lagen lottas ut inför turneringen. Beachvolleyturneringen 2011 vanns av Jori Lindroos och Thomas Westerlund. På silverplats kom Mika Nyström och Jori Tall och på bronsplats Kaj Jansson och Stefan Koskinen. Ett tack till Mattias som ordande tillställningen med hjälp av de övriga aktiva inom UFK volley-sektionen(8.8.2011)
>> Läs mera om UFK Volley och beachvolleyturneringen !

Uf Kamraternas Kalkstrands MiniTriathlon 2011 visade sin potential som ny idrottstradition då den sportinriktade familjetillställningen ordnades för andra gången någonsin den 23 juli — såsom första gången även denna gång på Lövhyddan! I år hölls Triathlonens tre tävlingsmoment simning, cykling och löpning i varmt vatten, strålande solsken och i en fuktig hetta. Tävlingarna var tuffa för de 31 deltagarna, vilka representerade tio klasser mellan '2008 och yngre' och ''1999 och äldre', men stämningen var på topp då alla deltagare fick saft, plättar med sylt, och medalj. Även föräldrar och syskon kunde njuta av spänning, medryckande musik samt varm korv, smörgåsar och limonad från buffén. Ett stort tack till Tina, Johanna och Nina som tog ansvaret som arrangörer, tävlingsledaren Sam, samt till alla föräldrar och aktiva som ställde upp som funktionärer. Utan dessa skulle inte tävlingen kunnat arrangeras! (30.7.2011)
>> Se bilder och resultaten på de officiella UFK MiniTriathlon 2011 -sidorna !

Den 13 juli 2011 körde en till sista plats fylld buss med teaterintresserade från UFK och Immersby IK till Lurens för att rocka loss med musikalen Grease. Pjäsen var mycket medryckande och bra, och alla kunde njuta av god stämning och gott sällskap under kvällen. Föreningen riktar ett stort tack till Carita som organiserade teaterrresan. (30.7.2011)
>> Läs mera om tidigare teaterresor och kolla in nästa !

Stämningen var triggad av spänning på Träskberga då de som skulle springa på tid samlades vid start- och mållinjen vid 12-slaget inför Uf Kamraternas årligen största idrottsevenemang, Nevasrundan - Nevaksen Juoksu, som — i år söndagen den 15 maj 2011 — gick av stapeln för 35. gången! Jubileumsåret till ära var medaljerna i guldfärg och med band. Det totala antalet deltagare var i år (2011) 140 personer, fördelade över nio tävlingsklasser med tid, och tre motionsklasser med eller utan tid. Föreningen riktar ett stort tack till Sammen som ansvarade för evenemanget och till de frivilliga funktionärerna Nicola, Kerstin, Bettina, Tina, Carita, Tea, Julia, Bo, Tom, Kaj, Peter, Björn, och Timo. (16.5.2011)
>> Kolla resultaten och se bilderna på Nevasrundans officiella www-sidor!
Söndagen 8 maj var flaggan i topp då det firades morsdag med morsdagslunch på Träskberga. Salen var fylld med 76 gäster då styrelsemedlem Rainer Eklund önskade å Uf Kamraternas styrelses vägnar alla mödrar och lunchgäster välkomna, varefter buffébordet kantades av lunchgäster som tog för sig av läckerheterna som Carita och Tina förberett och som säkerligen föll alla i smaken. Lunchen avslutades med kaffe och morsdagstårta och alla mödrar fick en ros med sig hem. Som pricken på i:et underhöll Olle Granqvist med musik under den festliga tillställningen. (8.5.2011)
>> Läs mera och se bilderna från tillställningen

I början på maj 2011 blev det — efter över två år av planering (!) — verklighet av Träskbergas renoverings- och utvidgningsprojekt när marken grävdes upp vid köksingångens hörn. Lördagen 7.5 träffades dryga dussinet medlemmar och bysbor på Träskberga för att bekanta sig med projektet. Halva dussinet talkosugna kunde bli kvar och började med att bygga gjutformen till fundamentet, som med hjälp av frukost och laxsoppa till lunch blev färdigt sånär som på armeringsjärnen. (7.5.2011)
>> Bekanta dej med projektet och kom med på talko

Uf Kamraternas ordförande Tom Malmberg och Viceordf. Tina Blomqvist var mitt bland festfolket då Svenska kulturfondens utdelningsfest hölls den 28 april i Helsingfors. Svenska kulturfonden har beviljat UFK ett bidrag om 9500.00 euro för utvidgning av föreningslokalen Träskberga under förutsättning att EU-finansiering beviljas. Tillställningen började med en ouvertyr som påföljdes av ett välkomsttal av Svenska kulturfondens delegationsordförande Wivan Nygård-Fagerudd. Hon poängterade att Svenska kulturfonden i år bl.a.har valt att donera pengar till föreningar som sysselsätter ungdomar och anstalter som hjälper barn med läs- och skrivsvårigheter. Efter det följde flere uppträdanden, utdelning av de största kulturpriserna, festtal samt skumvin och saltigt småplock till pausen.Tillställningen avslutades med Modersmålets sång som allsång. (9.5.2011)
>> Läs mera om Svenska kulturfonden

Ett säkert vårtecken är att skateramperna på Träskberga flyttas tillbaka på sina platser. I år var det Tom och Rainer som navigerade ramperna på plats genom luften med kranbil, och belöningen lät inte vänta på sig: Ryktet säger att redan första kvällen var det dryga tio aktiva skejtare på plats! Men ramperna är i rätt dåligt skick och skulle behöva restaureras. En talkouppmaning till alla intresserade än nu given! (23.4.2011)
>> Mera på skeittisidorna och Träskberga skeitin's facebook-sida.

Träskberga hölls kvällsöppet för ungdomsklubb en gång i veckan med hjälp av en föräldraring. Under kvällarna kunde de mellan tre till femton ungdomarna per gång samlas för att spela biljard, pingis eller lyssna till musik. Ett tack till alla ungdomar som besökt Träskberga och till Tina och de andra föräldrarna som hållit i trådarna. (20.4.2011)
Serieskidningsavslutningen ordnades onsdagen 20.4 efter rekordmånga 14 serieskidningar som engagerat hela 40 barn och ungdomar under vintern. På avslutningen fick deltagarna pokaler samt saft och bulle. Ett tack till Sammen som arrangerade alla serieskidningar och skötte om att resultaten dokumenterades. (20.4.2011)
>> Se programmet och resultaten!

Träskbergas renoveringsprojekt börjar närma sig verklighet och för att informera om talkoarrangemangen och projektets detaljer hölls en informationskväll den 7.4.2011 (se presentationen). Cirka 15 personer kom till kvällen och fick njuta av kaffe och bulla medan projektledare Ian Nordman och Uf Kamraternas projektteam presenterade ritningar och projektets genomförande, finansiering och rapportering. Samtidigt kunde den nya monitorn provas. De som kan ställa upp på talko ombeds ta kontakt med projektgruppen!  (7.4.2011)
>> Gå till projektsidorna !
Direkt i anslutning till mars månadsmötet hölls en teaterträff med dramainstruktör Petra Norrgård för att dryfta en teaterklubb på Träskis! Bl.a. målgruppen/-erna, teaterkvällarnas innehåll, finansiering och tidtabeller diskuterades och slutsatsen var att en klubb kunde starta redan i augusti ifall underlag och intresse finns. En teater-workshop planeras också. Ifall du vill vara med och göra teater på Träskberga - ring viceordf. Tina! (15.4.2011)
>> Gå till teatersidan !

Mars månadsmötet beslöt om flere anskaffningar varav en 50" monitor till Träskberga var en av anskaffningarna. TomM, Riku, TomW och Ian var och monterade fast apparaten stadigt i väggen. Nu går det att hålla presentationer, spela videospel och visa filmer på Träskberga! (7.4.2011)

Uf Kamraternas styrelse beslöt att bidra till WWF Earth Hour den 26.3 genom att släcka all belysning på Träskberga. Väggskylten, spånbanans belysning och skridskoplanens lampor släcktes redan vid 20-tiden. Earth Hour är ett världsomspännande klimatjippo, där miljoner människor runt jordklotet släcker sina lampor för en timme samma dag för att uppmärksamma klimatförändringen. Ett tack till Timo V. som sökte reda på alla ljussensorer, tidsur och proppar att dra ut för att få fastigheten mörkt. (27.3.2011)

Genast dagen efter vårvinterfesten möttes 30 teaterbesökare vid bussen som tog dem till Fallåker i Esbo, där den behagliga utmaningen var att försöka följa med hur handlingen utmynnade i tokroligt kaos när en teater-ensemble satte upp Shakespears pjäs "Så tuktas en argbigga" i pjäsen "Kiss me Kate". Ett tack till Carita som bokade och ordnade resan. (16.3.2011)
>> Läs mera under "teater" !

Veckoslutet efter vinterjippot var det dags att byta skidpjäxorna mot dansskor, då dansgruppen Danielssons tog i tonerna på föreningens årliga huvudfest, som i år kallades "vårvinterfest". En gladmynt festsamling på ca 60 bysbor och medlemmar njöt av maten från den rikliga buffén och kunde också mellan danserna och kaffet roa sig med några lekar och lotteri. Ett stort tack till Carita, Thea och Kerstin de andra som ställde upp i köket och med arrangemang. (16.3.2011)
>> Se bilder från tillställningen !

Lördagen 5 mars 2011 ordnade Uf Kamraterna ett vinterjippo med serieskidning, skrinning till musik, ärtsoppa med fastlagsbulle med mera på programmet. Totalt ca 70-80 bysbor deltog i evenemanget, som badade i soligt väder! Hela 18 barn deltog i serieskidningen i klasserna P/F4 till P/F12. Efteråt förflyttade sig de flesta till skridskoplanen, som tidvis var riktigt fullsatt med ivriga skrinnare. Tom Wickholm grillade varm korv som smakade gott efter alla uteaktiviteter. Alla korvar gick åt! Inne på Träskberga serverade Carita och Bettina ärtsoppa och fastlagsbullar med saft eller kaffe. Tillställningen började kl.10, och pågick ända till kl. 14 då de sista begav sig nöjda hemåt. Föreningen tackar alla som kom och alla som ställde upp med arrangemangen. (6.3.2011)
>> Se bilder från evenemanget !
Genast efter årsmötet började det Zumba® på Träskberga. Hela 27 deltagare dansade rytmiskt efter instruktioner från den pigga och glada ledaren Sofi Tuomolin. Under februari är det rabatt på deltagandet och ju fler desto roligare, ...men också billigare! För mars och april månader betalar alla som deltar 6 €/person/gång. Tack till Sheila Tackman som tog initiativet till att återuppta Zumba på Träskberga. (8.2.2011)
>> Se mera under "jumppa, Zumba och gym"

Årsmötet 2011 lockade hela 17 aktiva föreningsmedlemmar till möte den 7.2 för att gå igenom årsberättelsen och räkenskaperna för 2010, samt för att välja en ny styrelse och diskutera verksamhetsplanen för år 2011. Tom Wickholm, som varit revisor för räkenskapsperioden 1.1.-31.12.2010 tillsammans med Kerstin Martin, läste upp revisionsberättelsen, och den avgående styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Årsavgiften fastställdes och i samband med verksamhetsplanens genomgång fastställdes även nya avgifter för Träskberga. Tea Liman, som har skött uthyrningen av Träskberga i många år tackades med blommor. Tea tackade för blommorna och för ett gott samarbete under åren. Annika Lönnberg tar nu över uthyrningsverksamheten. (8.2.2011)
>> Ladda ner alla mötesdokument från arkivet (Obs! Blir tillgängliga genast som protokollen är granskade)

Mot slutet av januari hade vinterns snötäcke lagt sig så tjockt över Träskberga att något måste göras. Lördagen 29.1 kom Tom W, Tom M och Samsnötalko och jobbade på taket och vid de nedisade värmepumparna, som fick nya skyddstak över sig. P-H kom med traktorn och flyttade snön undan från bygganden. Föreningen är beroende av frivillig- och talkoarbete för att Träskberga skall kunna underhållas och verksamheten skall kunna genomföras. FN har utsett 2011 till ett andra internationellt frivilligår (första var år 2001), och EU kommissionen har i sin tur utsett 2011 som temaår för europeisk frivillighet. (29.1.2011)
>> Läs mera om tidigare talkon !
Nu har föreningen äntligen kunnat publicera en exakt profil på spånbanan/skidspåret. Det är intressant att se att höjdskillnaden är t.o.m. 18 meter. Spånbanan snuddar Träskbergas långsida vid ca 250m. Det var Kaj som fick lånat en altimeter och som tog sig en sväng runt spåret med apparaten på. Vi väntar på Nevasrundans 6,5 km och 12 km profil till näst! (10.1.2011)
>> Läs mera om spånbanan / det belysta skidspåret !

Uf Kamraterna tackar för det gångna året 2010 och hoppas att det nya året 2011 skall bli ett innhållsrikt och fantastiskt 60-års jubileumsår (1951-2011). Några viktiga datum som redan är bekräftade: Julfesten 8.1, Årsmötet 7.2, och Nevasrundan 15.5. Väl mött på UFK:s tillställningar! (1.1.2011)
>> Läs om allt aktuellt på framsidan !


År 2010 var det första året som föreningen kunde samla hemsidornas besökarstatistik för hela året: Under året 2010 har sidorna gästats av 4 050 unika besökare som har klickat sig igenom hela 19 985 sidor! Den populäraste månaden var maj 2010 med 570 besökare, vilket man kan tacka Nevasrundan för. Serieskidningarna (3 614 lästa sidor i januari) och friidrottstävlingarna (3 212 lästa sidor i augusti och september) drog också många besökare. Ett besök räckte i medeltal 3:27 minuter. Förutom hemsidorna visades varje inlägg i Uf Kamraternas sida på Facebook på Facebook-prenumeranternas loggsidor mellan 215 - 1267 gånger. Föreningen tackar Ian (samt Tina och Kaj) som har hållit sidorna uppdaterade samt alla besökare som har besökt hemsidorna under 2010. Vi hoppas på många besök också under 2011. (1.1.2011)
>> Se statistiken på Sitemeter !


 

www.ufkamraterna.fi, uppdateringar: ian @ nordman.info, tfn. 0503318382