Sommarutfärden 2011

 
 
 
 
 
 
 
Det blåste en svag ostlig vind så vi kunde segla en stund utanför Emsalö på vägen till Pellinge. Vi fick också njuta av dragspelsmusik under färden.

Hos Tillmans på Pellinge blev vi bjudna på god mat. Efter maten var många trötta och tog en tupplur nere i kabinen eller uppe på däck.
På hemvägen hade vi medvind men p.g.a. tidsbrist åkte vi för motor.

Allt gick bra. Det var en lugn och skön seglats och alla fick koppla av och njuta av solskenet vilket syntes på allas röda kinder. Kaptenen berömde oss som en mycket lugn och trevlig grupp.
Foton ovan: Carita Tillander

Lördagen 13.8.2011 kryssade UFK ut på en skön sommarutfärd till Pellinge med Jakten Alexandra!

Vädret var det bästa tänkbara, soligt och varmt med en liten bris, så det gick även att segla en sträcka på vägen. Med på resan kom det 60 bysbor och medlemmar: 55  vuxna och 5 barn, d.v.s jakten var i stort fullbemannad!

 
Westerlund spelade dragspel och passagerarna kunde stämma upp i sång med hjälp av ett allsångshäfte som Carita förberett. På Pellinge serverades mycket god rökt,  gravad, och kallrökt lax, morotssoppa, flere olika strömmingssorter och -inlägg, grönsallader, köttupplägg, potatis, med mera, och till efterrätt kaffe och skärgårdspannkaka med sylt och grädde.

www.alexandra-skutan.fiAlla var mycket nöjda så eventuellt gör föreningen en likadan resa nästa sommar!

Ett stort tack till UFK:s egen "kryssningsvärdinna" Carita som tog fram idén och genomförde den. Ett tack också till Tina och Carita för fina bilder.


 

 Foton ovan: Tina Blomqvist

www.ufkamraterna.fi, uppdateringar: ian @ nordman.info, tfn. 0503318382