Uf Kamraternas verksamhet under 2010

Tack vare enorma snömängder och passlig kyla kom serieskidningen igång rekordtidigt denna säsong. Sammen och Kaj såg till att all snö blev till en välpackad grund för skidspåret, och därmed kunde spårena dras upp till den första serieskidningen redan 18.12! Hela 18 barn och ungdomar drog på sig tävlingsvästarna under den första serieskidningen. Den andra serieskidningen — som på allmän begäran ordnades på julannandagen — lockade till sig 17 deltagare. (28.12.2010)
>> Kom med i serieskidningen - klasser för barn och ungdomar och även vuxna !

Efter veckoslutet 20-21 november 2010 lovade meteorologerna bitande kyla, så föreningen började förbereda skridskoplanen inför vintern. Timo tog fram asfaltsplanens kanter för att sedan kunna ploga planen slät för det viktiga första och understa islagret. (21.11.2010)
>> Följ med verksamheten på skridskor !


Finlands flagga var i topp då drygt 70 personer — pappor med familjer — kom till Träskberga för att njuta av farsdagslunch på farsdagen 14.11.2010. Festsalens alla bord var dukade till fest, och för varje pappa fanns det vid bordet en ros som han fick ta med sig hem efter middagen! På det dignandet stående bordet fanns det sill, lax, grisfilé och olika sallader samt gräddtårta med kaffe till efterrätt. Barnen hade sitt eget bord med köttbullar och prinskorv. Ett stort tack till Carita, Tina och Thea som jobbade hårt med maten och förberedelserna, samt Tom W., Ian, Rainer och flere andra som ställde upp med att ställa fram och ordna undan. (14.11.2010)

>> Se bilder och menyn i sin helhet här

Till onsdagen den 10 november 2010 hade UFK bokat teaterbiljetter och en minibuss som tog tjugo medlemmar till Alexandersteatern på Bulevarden för att se Svenska teaterns uppsättning av Ingmar Bergmans "Fanny och Alexander". Ett stort tack till Carita som skötte om arrangemangen. (11.11.2010)
>> Läs om teaterverksamheten inom Uf Kamraterna.

Fantasivägens festfixare definierade Kalkstrand som den kreativa filmproduktionens center då Fantasy Road Film Festival ordnades för första gången på Kalkstrand Krog den 16 oktober 2010. Man kunde bl.a se Skeletor i en mycket bra roll som "the bad guy" i filmen "James Bond på semester". Övriga kortfilmer var t.ex. sci-fi:n "Kapten Komet och den oslagbara kejsaren" och dokumentären "Home of the Brave". Priser delades ut för bl.a. "Kreativ Ljud", "Kreativt Verkställd" och "Kreativ Idé". Jocke Levälampi var den kreativa upphovsmannen till festivalen. (17.10.2010)
>> Följ med Fantasivägens diskussioner på Facebook !

I mitten av oktober var Sam och Kaj, som drar föreningens idrottsektion, ute på spånbanan med trimmer för att inför skidsäsongen förbereda bottnen till det belysta skidspåret. Vi får hoppas att det blir en snörik vinter! (17.10.2010)
>> Följ med den kommande skidsäsongens serieskidningar

På det osannolika datumet 10.10.10 höll föreningen öppna dörrars dag på Träskberga med kombinerad höstfest och -lunch, föreningspresentation samt lopptorg på programmet. Två lokala husband, Burning Furniture och Keep Out, underhöll under hela tillställningen. Medlemmar och bysbor fick bekanta sig med både föreningens planer på nybygge och utvidgning samt föreningens övriga verksamhet. Lopptorget var också välbesökt, liksom lunchbordet där över 50 portioner korvsoppa serverades tillsammans med kaffe och bulla. Ett stort tack till alla som sålde på lopptorget, till musikbandena, samt till alla som besökte tillställningen och därmed bidrog till Träskbergas renoveringsfond genom att köpa lunch och lotter. (14.10.2010)
>> Se bilder från tillställningen

Efter en paus på många, många år tog Uf Kamraterna upp friidrottsverksamheten igen och arrangerade fyra friidrottsövningar och ett föreningsmästerskap på Söderkulla sportplan under augusti och september. Vädret var fint och deltagandet var aktivt, och även de vuxna kunde mäta sina krafter i kula under mästerskapet. I slutet av september var det då dags för friidrottsavslutning med prisutdelning och saft/kaffe med dopp. Ett stort tack till alla friidrottarna, samt till Sammen, Kaj, TomW och de andra som ställt upp som funktionärer! (29.9.2010)
>> Se bilderna och alla resultat från övningarna och mästerskapet samt avslutningen !

Söndagen 26. september deltog drygt ett par dussin bysbor i Hjärtlunken som UFK traditionellt arrangerat som en del av Sibbo kommuns motionsmånad. Sammen hade varit ute tidigt och lagt ut lapparna med frågor för vuxna och barn längs med den c:a 5 km långa rutten. Tack till alla som deltog!(29.9.2010)
>> Läs mera om Hjärtlunken

Träskbergas kapacitet prövades under det andra veckoslutet i september då If Sibbo-Vargarna ordnade NÅIDM orienterings-mästerskapen med närmare 500 tävlanden och funktionärer och uppskattningsvis 200 bilar. UFK:s förberedelser, talkon och investeringar under veckan före hade möjliggjort en större parkeringskapacitet (som behövs framöver under det kommande bygget/renoveringen), och dessutom ställde UFK upp med parkeringshjälp under den mest hektiska tiden. Ett tack till Tom, Timo, Carita och Ian som gav sin tid till två föreningar på en gång (klicka på bilden)! (11.9.2010)

Måndagen 6.9 samlades en trupp med aktiva medlemmar på Träskberga för att röja sly och städa upp förrådet på talko inför kommande orienteringsmästerskap och större evenemang på Träskberga. Området framför Träskberga blev nu röjt och så gott som användbart för parkering, liksom förrådet kan nu användas som kansli under större utetävlingar. Dessutom hittades föreningens övningsspjut! Talkogänget kunde under kvällen njuta av kaffe och kaka. Föreningen tackar de som var på plats samt traktorförarna som ställde upp med att jämna ut marken senare under veckan. (6.9.2010)
>> Se bilder från talkot och läs om tidigare talkon

Utejumppa i Britas vackra trädgård har hållits varje torsdag under sommaren och hölls sista gången den sista torsdagen i augusti. I programmet har ingått jumppa ute på gräsmattan, men också sim med bastu. Föreningen riktar ett stort tack till Pia som har dragit jumppan och till Brita som har stått som värdinna för det trogna jumppagänget. Torsdagsjumppan fortsätter under hösten i form av Zumba på Träskberga. (26.8.2010)
>> Läs mera på jumppasidan !

Den varma och soliga 7 augusti 2010 stod UFK Volley värd för den traditionella beachvolleyturneringen mellan Sibbo-seriens spelare ute på den populära stranden på Norrkullalandet. I turneringen deltog 11 lag med 22 spelare. Beachvolleyturneringen sker med officiella men smått modifierade turneringsregler. I samband med prisutdelningen delade volleybollssektionen ut ett hederspris ut åt Bo “99” Sundberg, som efter 27 år avgick som kapten, tränare och allt-i-allo för UFK Volley. (8.8.2010)
>> Se resultaten på UFK Volleys sidor !

Den 24 juli ordnades Uf Kamraternas och Kalkstrands första Mini-Triathlon på Lövhyddan! Hela 30 deltagare i klasser mellan under 3 år och över 12 år tävlade i de tre grenarna simning, cykling och löpning, ivrigt påhejade (och ibland hjälpta) av föräldrar, släktingar och syskon. Alla intäkter från tillställningen gick oavkortade till Träskbergas renoveringsfond. Ett stort tack till Tina som var idéns moder och drivande kraft, och till alla föräldrar, funktionärer och ungdomar som ställde upp med att ställa i ordning, hjälpa med logistiken, sälja grillkorv och övervaka korsningar när barnen och ungdomarna kom susande längs Kassiviksvägen under cykelmomentet. (24.7.2010)
>> Läs mera om Uf Kamraternas första Mini-Triathlon på Ungdomssidorna !

I mitten på juli äntrade fyrtioen teatersugna Kamrater charterbussen som tog dem till Lurens sommarteater, där årets pjäs var "Brudvalet". Ett stort tack till Carita som skötte arrangemangen och upprätthåller traditionen med teaterresor. (20.7.2010)
>> Läs om teaterverksamheten inom Uf Kamraterna.

Talkoandan och ansvaret för det gemensamma kom till heders under hetaste juli då medlemmarna Tom, Peter och Tobias gav 28 timmar av sin tid till att slipa, spola, rostskydda, reparera och måla Träskbergas tak på den mest "sol-angripna" sidan. Nu kan man höja blicken utan att behöva se målfärgsflagorna fladdra för vinden! (10.7.2010)
>> Läs mera om Träskbergas stora renovering och hur du kan ställa upp på talko!

I juni fick Uf Kamraterna besök av idrottsdirektör Tom Sundbäck och Sibbo kommuns fritidssektor då sektorn hade möte på Träskberga. Under de inledande 30 minuterna av mötet fick mötesdelegaterna en överblick av Uf Kamraternas verksamhet samt bekantade sig med skateplanen, spånbanan och gymmet på Träskbergas vind. Fritidssektorn handhar kommunens biblioteks-, kultur-, musei-, turist-, idrotts- och ungdomsverksamhet samt stöder motsvarande verksamhet som handhas av föreningar och privatpersoner. (21.6.2010)
Den nionde juni besökte en grupp på 34 UFK-medlemmar i alla åldrar Kamomillastad, då sommarteatern Folk och Rövare i Kamomillastad uppfördes av Vanda Teaterförening vid Veinis Kvarn i Dickursby. Vädret var fint, stämningen på topp och spänningen hög, när Casper, Jesper och Jonatan rövade så litet de kan (korv, bröd, en amper dam och en spårvagn!), men till sist blev hedersamma medborgare i Kamomillastad. (10.6.2010)
>> Läs mera och följ med på kommande teaterresor!

I maj ordnade föreningen tre talkon för att måla om Träskbergas foajé och sal med pigga färger och passande nyanser ur Luova Seikkailija -färgkartan (Kreativ Äventyrare) i Tikkurilas Kaunis Koti (Vackert Hem) -serie. Resultatet blev riktigt bra. Uf Kamraterna tackar Tina (som stod i med både talkoarbete och traktering alla kvällar), Carita, Doris, Rainer, Ian, Heidy, TomM, Markus och TomW samt alla som visat intresse men som inte kunde delta i denna runda. Träskbergas renovering fortsätter med större utmaningar genast som bygglov och finanisering är godkända. (13.5.2010)
>> Läs mera om talko-arbetet och anmäl dej till talkoringen!

Nevasrundan, som är en av föreningens största årliga tillställningar på Träskberga, slog deltagarrekord i år igen: 184 deltagare! Deltagare i alla klasser motionerade eller tävlade på sträckorna 12, 6.5 eller 4 km i växlande sol och torrt väder. Efter att alla kommit i mål var det prisutdelning. Ett banrekord sattes i klassen P14. (3.5.2010)
>> Se resultaten och bilder från tillställningen

Vappen kom i år också! Träskberga var scenen för lokal stand-up komik, sketcher och musik i bästa Conan O'Brien-stil när Fantasivägen ordnade sin sits för unga vuxna på Walborgsmässoafton. På plats fanns mat (snacks), rolit' folk och dom två största bänden i Sibbo för tillfället, X-it och Burning Furniture. Och som sagt i Sibbo Talent: "Vinsten e segär!" (3.5.2010)
>> Följ med Fantasivägens diskussioner på Facebook
Under våren har Träskberga varit varje onsdag reserverad för ungdomsverksamhet. Onsdagen 28.4 var det sista klubb- och ungdomskvällen för våren 2010 med gårdstalko och våffelkalas. Under sommaren 2010 flyttar verksamheten ut till skateramperna. UFK tackar ungdomarna för denna vår och särskilt Tina och Bettina som varit aktiva och hållit Träskberga öppet! (30.4.2010)
>> Se bilder och följ med aktuellt för ungdomar!

Förutom serieskidningen, har Zumba®Fitness programmet med sin konditionstränande, rytmiska dans varit föreningens andra succéverksamhet under vårvintern. Mellan 30-40 medlemmar har aktivt satt fötterna i rörelse, höfterna i gungning och hela kroppen i rullning varje torsdag till takterna av heta latinska rytmer som cumbia, salsa, samba, merengue, calypso och reggae. Zumba programmet fortsätter till slutet av maj, och fortsätter med all sannolikhet på hösten. (15.4.2010)
>> Läs mera och kom med!

Serieskidningen 2010 ordnades mellan januari och mars rekordmånga 13 veckoslut i rad utan ett enda veckoslut emellan. I mitten på april firades sedan serieskidningsavslutningen där 34 aktiva deltagare premierades med pokal eller medalj. Sam och Kaj som jobbat hårt för att dra skidningarna från början till slut tackades med varsin matkorg! Festen avslutades med saft och fastlagsbulle. (11.4.2010)
>> Se slutresultaten 2010 och bilder från festen
I mitten av april åkte ett dussin medlemmar till Helsingfors för att bli personligen guidade av Kalkstrandsbon, Konstakademiker och Konstnärprofessor, fotograf Caj Bremer på hans fotografi-utställning i Ateneum. Ett stort tack till Caj för berättargjädjen som gav bilderna en personlig bakgrund, och till Carita som ordnade resan. (11.4.2010)
>> Läs mera på festkommitténs sidor.

Vinnarna i Sibbo-serien, som pågått under vintern 2009-2010, har nu blivit klara. Den 20 mars vann UFK guld i mixed serien för andra året i rad, efter en jämn final mot BOX, och veckoslutet efter, den 27 mars, vann UFK brons i herr-serien över KPK. (6.4.2010)
>> Läs mera på UFK Volleys sidor och gå med!

I slutet på mars gick UFK:s charterbuss till Fallåker teater i Esbo där det i år (2010) spelades musikteatern Cabaret. Publiken fick sig en dos "Show, Dans, Musik, Sång, Skratt, Glitter och Fest", och efter applåderna gav Uf Kamraterna en extra guldkant på föreställningen. (29.3.2010)
>> Se bilder och läs detaljerna under "Teater"

Protokollen från Årsmötet i början på mars är nu på hemsidorna och den uppdaterade styrelsen presenterar sig på styrelsesidan. Verksamhetsberättelsen från 2009 och verksamhetsplanen för 2010 hittar du i Arkivet under 2010, emedan bokslutet hittar du under 2009. (20.3.2010)

"Initiativet till Finlands Svenska Ungdomsförbunds (FSU) djupdykning i sociala medier kom från medlemsföreningen UF Kamraterna. Den deltog i verksamhetsidétävlingen 2009 som FSU arrangerade och var en av två vinnare med bidraget "Utbildning i kreativ användning av sociala medier". Därför har FSU för avsikt att på många plan behandla sociala medier under året 2010". (10.3.2010)
>> Läs mera på tänkapå.fi

Volleyboll-sidorna är nu uppdaterade med UFK- Volleys verksamhetsberättelse från succé-året 2009. Bosse Sundberg avslutade sin karriär med guld och silver i Sibbo-serien efter 27 säsonger! Till ny sektionsledare valdes Mattias Wickholm. UFK deltar även 2010 i Sibbo-serien för herrar och mixed med finalmatcherna 20 respektive 27 mars. (6.3.2010)
>> Läs mera om verksamheten och kom med och träna!

Från början av januari körde Träskbergagymppan igång igen efter en kort paus och hålls en timme varje torsdag kl 18.45. Pia Wickholm fungerar som dragare och har fått med sej en grupp trogna konditionsgymnaster. Om du vill höja på konditionen så kom med - gymppan är för alla åldrar och kostar ingenting! (20.2.2010)
>> Läs mera om gymppan och Träskbergas "gym"

Den 16. januari ordnades det på Träskberga i fint vinterväder ett vinterjippo med serieskidning, skridskoåkning och ett lopptorg med temat "vinterutrustning". Förutom genom vinteraktiviteter kunde medlemmar och bysbor värma sig med grillkorv, ärtsoppa, varm saft och kaffe med bulle. (17.1.2010)
>> Läs mera och se alla bilder från vinterjippot här.

Uf Kamraternas traditionella julfest gick av stapeln lördagen den 9.1 på Träskberga. Runt julbuffén hade ca 90 personer bänkat sig vid borden. Programmet bestod av mat och dryck, musik med dans, officiellt program, kaffe, julgubbens besök samt sketcher och lotteri. Ett stort tack till festkommittén, Carita, Tea, och Kerstin samt även alla andra tomtenissar som stått i köket eller dukat och ordnat fram. (10.1.2010)
>> Läs mera och se bilderna från festen!

Ungdomsarbetet för 2010 fortsatte genast med över 40 deltagare på barnens julfest på trettondagen. Salpar skola klasserna 1 och 2 framförde jultablån, och barn från 5:an och 6:an rockade loss med bl.a. en sång som de själv hade gjort! Efter det blev det en teaterpjäs (De tre små grisarna) och till sist ringdans med glögg och bulle. Ett stort tack till Tina som höll i trådarna och Carita och Bettina som hjälpte till med serveringen.(7.1.2010)
>> Se bilder på festkommitténs sidor.
Serieskidningen för säsongen körde igång som första verksamhet för 2010 den 3.1. Tretton deltagare i åtta klasser skidade på ett skidspår i utmärkt skick men i sträng -15°C kyla, medan Sammen höll reda på resultaten. (3.1.2010)

>> Följ med programmet och resultaten här

 

www.ufkamraterna.fi, uppdateringar: ian @ nordman.info, tfn. 0503318382