Jubileumsfestligheterna 22.-23.10

Fotografier från Uf Kamraternas 60-års jubileumsveckoslut 22-23.10.2011:
UFK 60 år Jubileumsveckoslutet 22-23.10.2011

Året 2011 var ett 60-års jubileumsår för Uf Kamraterna, och det firades med besked under veckoslutet 22-23 oktober då det ordnades på Träskberga en högtidlig jubileumsfest på kvällen samt öppet hus och kaffebjudning med ungdomsuppträdanden följande dag.

Kvällstillställningen

Kvällstillställningen öppnades av föreningens ordförande Tom Malmberg med en välkomstskål och genast därpå kom kvintetten Sib’birds sjungande in i festsalen, där festpubliken fick njuta av flere fyndiga och vackra sånger. Pinnmat var färdigt dukad på borden.

Föreningens sekreterare Ian Nordman höll festtalet, som kan läsas här.

Efter talet dukades den rikliga festbuffén fram av Carita, Thea och Annika samt av flere andra som hade ställt upp med att hjälpa till. Menyn bestod av rostbiff, rökt forell, sallader och hembakat bröd.

Nya hedersmedlemmar

Efter måltiden fortsatte festprogrammet. Till nya hedersmedlemmar kallades tidigare ordförande Nils-Erik Wickström samt långvariga kassören Gösta Sandström. Ordf. Tom Malmberg och vice ordf. Tina Blomqvist överräckte diplom och blommor.

Idrottseldsjälen Robin Wickholm (bl.a. initiativtagare till Nevasrundan och spånbanan), samt långvariga ordföranden Carita Tillander premierades med standarder och blommor.

Tea Liman, Thea Suomi, Rainer Eklund, Gunhild Melander, Tom Malmberg, Tina Blomqvist, Ian Nordman och Tom Wickholm tackades för sina personliga insatser i föreningen med blommor.

Avtäckning av ordförandeporträtt

Jubileumsfesten fortsatte därefter med ett specialnummer – avtäckning av ordförandeporträtt, som föreningen låtit göra av förstoringar från fotografier över de åtta tidigare ordförandena i föreningen. Styrelsemedlem Rainer Eklund höll ett kort tal riktat till alla närvarande ordföranden, varefter skynket fälldes och de åtta tavlorna kunde pryda salen. Alla närvarande ordföranden tilldelades en ros.

Efterrätten, som bestod av chokladmousse med hallon från Sibbo, serverades till borden, varefter ordet var fritt. Tidigare UfK-ordföranden Niklas Rönnberg, som representerade under kvällen NSU (Nylands Svenska Ungdomsförbund), Kjell Wikström, som representerade SUF (Sibbo Ungdomsförbund) samt Tom Sundbäck, som representerade Sibbo Kommun, uppvaktade föreningen med blommor, donationer samt fina anföranden med anknytning till Uf Kamraternas verksamhet.

Den officiella delen av festprogrammet avslutades med Modersmålets sång, som hela festpubliken sjöng stående under ledning av Thea Suomi.

Dans och musik

Efter det blev det dans och musik till levande musik som Repholmsbandet från Borgå stod för, och under pausen kunde man avnjuta kaffe med tårta.

Föreningen vill rikta ett stort tack till festpubliken samt alla aktiva som hjälpte till med att göra festen till en absolut fantastisk upplevelse för alla närvarande.

Dagsfest för ungdomar och hela familjen

Följande dag fortsatte jubileumsfestligheterna med en dagstillställning och öppet hus på Träskberga, där bl.a. den på hösten grundade teaterimprovisationsgruppen uppförde en rolig sketchkavalkad som förevisade Uf Kamraternas verksamhet. Efter pjäsen tog ett ungdomsband från byn över och spelade igenom ett helt set med rock och popsånger. Under tiden kunde publiken njuta av kaffe, saft och tårta, och de minsta kunde pröva sin tur i mete.

Tack till alla som engagerade sig i uppträdandena, i planeringen och i genomförandet av söndagens program!

www.ufkamraterna.fi, uppdateringar: ian @ nordman.info, tfn. 0503318382