Historik 2009

FSU hade i höstas en verksamhetsidétävling för uf-rörelsens medlemsföreningar. UFK:s bidrag kom på delad vinstplats bland 6 inskickade bidrag, vilket betyder att föreningen vann 500 euro. (13.12.2009)

>> Läs artikeln om tävlingen på FSU's sida.
TräskbergaI väntan på gnistrande snö och fint skidväder samlade banmästaren ihop ett talkogäng bestående av stora och små medlemmar för att sprida ut ett nytt lager spånor över spånbanan. Spånorna kom från skärgården till Träskberga med båt och släpkärror, och har nu blivit till ett mjukt lager under skidspåret. (7.12.2009)
>> Kolla in Serieskidning - säsongen 2009-2010
Den icke mörkrädde har säkert lagt märke till att Träskbergas ljusskylt efter en paus på något år igen fungerar och sprider sitt ljus över gården. Det var Sam Fransman som tog tjuren i hornen och ordnade med skylift och elektriker. Några komponenter var trasiga och byttes ut. (26.11.2009)

I början av november 2009 sprang Doris Warelius in UFK på den finska kartan. 74-åriga Doris deltog i New York – maraton, vilket gjorde henne till Finlands äldsta kvinnliga maratonare någonsin samtidigt som hon tog finskt rekord i åldersklassen. Suomen Urheiluliitto ry uppmärksammade Doris Warelius i en pressartikel och medieuppmärksamheten var garanterad. Doris representerar Uf Kamraterna i motionssammanhang. (26.11.2009)
>> Hitta länkarna och se effekten på hemsidorna här

I november var det dags att börja med uppsnyggandet av Träskberga-området på talko. En liten skara började med att röja sly vid uppfarten till Träskberga, och medan arbetet fortskred kunde det bara konstateras att det behövs många talkon till innan allt är färdigt röjt. Följ denna sida för att se när nästa talko är! Efter en kaffepaus med en fantastisk bärkaka som Carita gjort, tog talkogänget ner en större gran som hindrade snön att falla på spånbanan/skidspåret, allt efter banmästarens önskemål. (14.11.2009)

Efter önskemål från medlemmar och bysbor ordnade Kamraterna för första gången ett lopptorg lördagen 3.10 mellan kl. 10-14 på Träskberga. Sex stycken försäljningsbord hade reserverats och strömmen av lopptorgsbesökare var jämn under de fyra timmar som tillställningen varade. Också bordet med kaffe- och saftservering med bullar och wienerbröd var välbesökt mellan varvena till lopptorgsborden. Responsen från besökare och försäljare var överlag positiv. Föreningen tackar alla försäljare och besökare och överväger att skapa en tradition av denna tillställning. Ett speciellt tack till Jaana och Timo Vapaavuori som ansvarade för arrangemangen. (4.10.2009)

>> Var du där? Läs reportaget och ge respons! / Olitko paikalla? Lue juttu ja anna palautetta!

I slutet av september ställde totalt 33 deltagare upp och motionerade den ca 6km långa Hjärtlunken i egen takt och i fint höstväder. Med jämna mellanrum längs rutten kunde man stanna upp och svara på kvistiga frågor om hälsa och motion. De yngre hade egna frågor att svara på. Motionsjippot är en del av Sibbo kommuns motionsmånad och Uf Kamraterna har traditionellt deltagit med arrangemangen i Träskby. Läs mera på motionssidorna. I år (2009) var det Sam Fransman som hade varit igång tidigt och förberett rutten. Tack till Sammen och alla deltagare.  (27.9.2009)

Kamraternas torsdags-gymppa flyttade för sommartiden till Britas underbara trädgård på Mattas gård. I mestadels soligt väder och mitt bland prunkade blommor kunde mellan sex och tolv konditionsintresserade värma upp, gymnastisera och varva ner enligt Pia Wickholms program. Ett tack till Pia och alla som varit aktiva och bidragit till stämningen och samvaron på gymppan! (28.8.2009)

>> Gå till sidorna om Uf Kamraternas aerobic och gym

I slutet av maj sprangs Hitå runt, som liksom Nevasrundan är ett av motionsevenemangen i Sibbo-ringen. Uf Kamraternas lag vann lagtävlingen! I laget sprang Tobias Martin, Markus Grönqvist, Jan Fredriksson, Zacharias Wickholm och Peter Martin. UFK gratulerar vinnarlaget! Hitå runt ordnas av Gumbostrand-Vesterskogens Hembygdsförening. (30.5.2009)

>> Läs artikeln på Sipoon Sanomat

Nevasrundan, som har ordnats sen 1976, löptes i år (2009) med fler deltagare än någonsin. Det verkar vara trendigt nu att delta i Sibboringen, eftersom de andra motions-evenemangen har rapporterat stora mängder deltagare även de. Som vanligt ställde en hel del UFKare upp med att förbereda och ställa i ordning, ett stort tack till dem samt naturligtvis till alla deltagare. Den noggranna kan märka att i år sprang alla med UFK:s nya vita tävlingsväst som Tom Wickholm har värvat sponsorer till. (5.5.2009)

>> Gå till resultaten och se bilder.
Det var inga kottar i karburatorn när duon Sås o Kopp gjorde en lyckad spelning på Träskberga i slutet på april, som specialinbjudna huvudartister på Kamraternas barnfest. Det kom så många barn (och äldre!) att det blev nästan ingenting kvar av den mat och dryck som var reserverad för festen (!), detta trots att det var högsäsong för liknande barnfester i omnejden under den veckan. Kamraterna tackar alla frivilliga som ställde upp med arrangemangen och hoppas att alla gäster gick trallande hem. (27.4.2009)

>> Se Carola Furu-Högels bilder från festen (tack för dem)!
Uf Kamraternas volleybollslag har skördat medaljer och pokaler under vårvintern. Först blev det guld i mixed serien efter en jämn final mot Vahisös, och senare kom UFK på en hedersam silverplacering i Herr-sibboserien. Sektionen forsätter att som vanligt träna ute på Norrkullalandet och i Box skola, och utmaningen att försvara och förnya placeringarna nästa år är given! (27.4.2009) 

>>Kontakta Bo Sundberg för mera information.

Efter några vintrar utan ordentlig snö, kunde serie-skidningen under säsongen 2008-2009 ordnas hela 9 gånger mellan januari och mars, dessutom de flesta gångerna i solsken och passlig temperatur. Deltagarrekordet kom 1.3 med hela 22 deltagare i klasser mellan 4 och 40 år. Sam Fransman och Kaj Höglund höll i trådarna under tävlingarna, och resultaten kom vanligtvis på hemsidorna genast på kvällen efter tävlingarna så att alla kunde följa med sina framsteg. Serieskidsavslutningen hölls i början av april med pokalutdelning och saft/kaffe med bulle. (6.4.2009)

>> Gå till resultaten med bilder från avslutningen
www.ufkamraterna.fi, uppdateringar: ian @ nordman.info, tfn. 0503318382