Foton: Tom Wickholm

Ett stort tack till Janina som ordnade allt program och tack till den stora publiken och alla medverkande!

God Jul!
***

 

 


Barnjulfesten 2012:

 

Robin Hund & Hans glada orkester

Här har ni det nyaste bidraget till Svenskfinlands barnartister!

Robin Hund är stolt över sitt efternamn. Men som liten pojke hände det ofta att man skojade med honom och frågade var hans svans var. Precis som om han hade varit en riktig hund.

Det allt ändrade när han fann Bob Katt, hans goda vän. Äntligen fanns det någon som var likadan. Hund och Katt. Tillsammans är pojkarna nu på upptäcktsresa ut i vida världen och sjunger om det mesta. Ett riktigt hundliv - men ett roligt sådant.

Robin Hund & Hans glada orkester spelar svängig barnmusik för barn i alla åldrar och sammanställer en konsert som består av både fartfyllda och lugna stunder. Barnen får delta aktivt genom sång, rörelse och rytmik.

Robin Hund & Hans glada orkester gav ut albumet "Hundar & katter" med 10 låtar under maj månad 2012. Den nyskrivna musiken blandar uppfostrande budskap med fyndigheter. Enligt Robin Hund bör man hitta ett roligt sätt att hämta fram ett viktigt budskap. Trots orkesternamnets anspel på en medeltida hjälte med pilbåge, är det främst hundar & katter detta musikaliska bidrag koncentrerar sig på. Endel av oss är hundar, andra katter. Vi är alla olika, men precis lika värdefulla.

Robin Hund spelas av Tomas Järvinen och Bob Katt av Henrik Strang. Tomas är YH kulturproducent, magister i konstförvaltning och jobbar som verksamhetsledare vid Finlands Svenska Ungdomsförbund. Henrik är lågstadielärare och musiker. Bägge har musicerat i 20 år. 

 

 

 
www.ufkamraterna.fi, uppdateringar: ian @ nordman.info, tfn. 0503318382